Ayahuasca recept | D. Cabrerana en B. Caapi

by Beck Waldorf 6/19/2018 Ayahuasca |  Overige |  Consumeren Views 901


Banisteriopsis caapi (B. Caapi) is de basis voor het traditionele Ayahuascabrouwsel en Diploterys cabrerana (D. Cabrerana) is naast P. Viridis een van de meest gebruikte bronnen voor DMT. De combinaties met Diplotery Cabrerana worden Anahuasca genoemd.

Op de schors van D. Cabrerana kan ook gekauwd worden. Daarnaast bestaan er getuigenissen dat de plant ook als snuifsel gebruikt wordt in de noordwestelijke regio van het Amazonebekken. In de meeste gevallen is de vloeibare vorm de populairste bereidingsmethode.

Het DMT-gehalte van D. Cabrerana kan 5 maal hoger liggen dan dat van P. Viridis. Er zijn stammen, zoals de Harakmbet, die geloeven dat je pas na vijf of zes ervaringen met Ayahuasca P. Viridis de mix met D. Cabrerana zou mogen proberen. Het volgende recept is specifiek ontworpen voor B. Caapi en D. Cabrerana en is afkomstig uit Brazilië.

Braziliaans recept:

1. Snij de B. Caapi in kleine stukjes en verdeel het in twee gelijke porties;

2. Plaats de eerste portie in een roestvrijstalen of keramische pan. Voeg citroensap toe en vul ze met water;

3. Plaats de tweede hoeveelheid B. Caapi in een andere roestvrijstalen of keramische pan samen met de bladeren van D. Cabrerana, voeg citroensap toe en en vul de pan met water.   

4. Kook beide pannen gedurende ongeveer 4 tot 5 uur;

5. Verwijder de plantenresten uit beide pannen;

6. Kook beide vloeistoffen apart tot je in elke pan ongeveer 100 tot 150 ml (drinkbare hoeveelheid) overhoudt;

7. Laat het geheel afkoelen;

8. Drink eerst de eerst portie die enkel met B. Caapi gemaakt werd. Na 30 minuten drink je het brouwsel dat van de 2 planten gemaakt werd. Maak je nu klaar voor een veilige en geweldige trip.

Onthoud: Ayahuasca is geen partydrug, maar een krachtig bewustzijnsverruimend middel. Behandel het dan ook met respect.


 

Gerelateerd artikel: giftige combinaties


User Comments