Ayahuasca recept | M. Hostilis en B. Caapi

by Pipa 6/19/2018 Ayahuasca |  Overige |  Consumeren Views 1089


Hier vind je het recept voor Ayahuasca waarbij gebruik wordt gemaakt van Mimosa hostilis en Banisteriopsis caapi, de heilige wijnstok. Vergeet niet dat Ayahuasca een krachtig brouwsel is, het is aan te raden om er eerst iets over te lezen, speciaal over de toxische combinaties: Toxische combinaties en MAO-REMMERS.

Je hebt het volgende nodig:

  • versnipperde Banisteriopsis caapi
  • verpoederde Mimosa hostilis
  • witte azijn
  • gedistilleerd of gefilterd water
  • 4 roestvrije pannen (GEBRUIK GEEN aluminium of teflon pannen)
  • thee doek of t-shirt
  • een heleboel tijd :)


Als de B.Caapi niet versnipperd is kan je het in een theedoek vouwen en tegen een hard oppervlak slaan. De Mimosa hostilis kun je met een koffie molen makkelijk tot poedervorm malen.

Voorbereiding

1. Doe de Mimosa en de Caapi ieder in een eigen pan. Voeg daarbij in iedere pan een theelepel azijn en ongeveer een liter water toe.

2. Doe de pannen op het vuur en laat het ongeveer 3 uur sudderen (of tot dat het water erg is verdampt). Pas op dat het water niet gaat koken! Als je er niet bij kan blijven zorg dan dat je het vuur uit zet en kom later terug om het af te maken.

3. Filter de Mimosa en de Caapi in twee aparte containers. Hiervoor kan je een theedoek of t-shirt gebruiken. Je zult ieder brouwsel 4 tot 5 keer moeten filteren om een helder afgietsel te krijgen.

4. Laat de brouwsels weer op het vuur sudderen, zonder het te laten koken, zodat het water verdampt.

5. Herhaal stap 2, 3 en 4 ieder drie maal, waarbij de planten altijd apart gehouden worden. Het planten materiaal hoort drie maal gebruikt te worden, altijd met vers water en azijn. Het gefilterde afgietsel wordt apart gehouden en dient op lage temperatuur verdampt te worden terwijl je de planten voor de tweede en derde maal aan het gebruiken bent (vandaar dat je vier pannen nodig hebt).

6. Je hebt nu als het goed is twee containers, een met Mimosa thee aftreksel en een met het Caapi aftreksel. De hoeveelheid hoort niet minder te zijn dan een half kopje en niet meer dan een vol kopje. Laat de aftreksels een nacht in de koelkast staan.

7. Neem het Mimosa aftreksel de volgende dag uit de koelkast en filter het weer met een theedoek of t-shirt. Wees voorzichtig en let op dat je het bezinksel op de bodem van de container niet stoort. Als je de Caapi op de juiste manier hebt gefilterd dan zou het helder en schoon moeten zijn en een paarsachtige kleur krijgen als jet het opwarmt.

8. Het is tijd om het brouwsel te drinken! Warm de Caapi thee op (schud het goed zodat je er zeker van bent dat al het bezinksel is opgenomen in de thee). Je kan de Mimosa en de Caapi thee samen drinken of er voor kiezen om de Caapi thee eerst te drinken en dan de Mimosa thee. DRINK NOOIT EERST DE MIMOSA THEE. De Caapi is een MAO- remmer wat maakt dat hij de weg opent voor de werking van de Mimosa.

* Als je maar één pan hebt dan is het mogelijk om de planten samen te bereiden gedurende het hele proces. Je dient dan wel de bereiding te verspreiden over meer dan een nacht. De aftreksel reductie wordt pas verkregen nadat het bezinksel gedurende een nacht in de koelkast is bezonken, zoals in stap 7.

Geniet van de ervaring en behandel het met respect!


User Comments